Yaşam

Zorlu PSM Dünyamızı Değiştiren Oyunlarıyla Eylül’de Perdelerini Açıyor!

Zorlu PSM, 11. sezonunda sevilen oyunları sahnelerinde ağırlamaya devam ederken, Eylül ayında da yeni oyunları seyirciyle buluşturuyor.

 

Okan Bayülgen’in uyarlayıp yönettiği, III. Richard’‘ ile perdelerini açan Şiddetli PSM, Zerrin Tekindor’un unutulmaz performansıyla ”Toz”, Serkan Keskin’in onlarca kareyi canlandırdığı bir oyunculukla. ”Saatleri Ayarlama Enstitüsü”Mert Öner’in yönettiği, Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman’ın başrollerini paylaştığı, Sam Shepard’ın “Gerçek Batı” adlı oyununa yepyeni bir yorum. “Cırcır Böcekleri, Köpekler ve Biz”İşk Kocaoğlu’nun performansıyla, küçük bir felaketin ardından ziyarete gelen geçmişinin gölgesinde kendisiyle uzun ve derin hesaplaşmalar yaşayan bir adamın hikayesi. ”Maç Sonunda”kadın-erkek ilişkisini hem gerçek hem de ironik bir dille anlatan ”Kum Zambağı”Tansu Biçer’in yorumuyla ve Serkan Keskin’in performansıyla çok konuşulan performansıyla 7 dönemdir biletleri tükenen. ”Aç gözlü”, müzik, dans, harika sahne tasarımı ve multimedya şovu ile Milli Coşku serüvenini soluksuz izleyecek. ”1923”küresel iklim krizi, pandemi, neoliberalizm, kişiselleştirme, dijitalleşme ve gözetim kapitalizminin kodlarını işleyen aşk dolu bir suç gerilim filmi. ”Kimim Bu Ben”Uygulama Sahnesi’nin ilk kez sahnelenecek olan düzen ve kötülük kavramlarını şiddet, kabahat ve ceza düzleminde değerlendirerek, bir suçlunun devlet tarafından rehabilite edilmesini ve sonuçlarını ele aldığı yeni çalışması . “Otomatik portakal”tiyatroseverlerle buluşacak.

 

Eylül ayı boyunca tiyatroseverleri bekleyen tiyatro oyunlarının program detaylarına göz atabilir;

 

RICHARD // 6 EYLÜL // TURKCELL SAHNESİ // 20.30

Yıl 2012. Kral III. Richard’ın kemikleri Leicester’da bir otoparkta bulundu. Kemiklerin adı geçen tıp uzmanları tarafından araştırılıp kanıtlanması uzun zaman alacaktır. Londra’da, talep üzerine, birebir dönemde, çoğunlukla olağanüstü sanat oyunları üreten küçük bir tiyatro, III. Richard oynayacak. Bu ortada tiyatroya sığınan ve polis tarafından aranan kimliği belirsiz bir suçlu vardır. Tiyatroya sığınan “Richard”, önce oyunda Richard rolünü, ardından da oyunun sahnesini üstlenir. Mevcut düzen “bozuk yapısı” nedeniyle devletin ya da tiyatronun yapısına aykırıdır. Bir yandan hoşgörülü ve demokratik sanatçıların desteğini alırken diğer yandan tiyatrodaki yapıyı bozarak sanatta kurumsal, etik ya da hiyerarşik olan her şeye karşı çıkarak alışılmışın dışında bir Richard üretimi yaratıyor. Drag Queen şovlarından, defilelerden esinlenerek, oyunlara oyuncu olmayanları sokmak, tiyatronun çatısından insanların özel hayatlarına kadar her şeyi yerle bir ediyor. Tiyatro bir felaketle sarsılır. Bu sırada Krallık, III. Richard’ın cenazesine hazırlanıyor. Okan Bayülgen, Shakespeare’in Richard’ına bu yeni yüzyılın ilk çeyreğinden bakıyor. Richard’ın gerçekliğini ve Shakespeare’in Richard’ı hikayeleştirme biçimini çağdaş filozofların yaklaşımlarını ele alarak tartışır. Hayali bir tiyatro topluluğu, bir yabancı olmaktan, yalnız kalmaktan ve gaddarlığa uğramaktan bahsederken, Shakespeare’in III oyununu oynar. Yine Richard’ını oynuyor.

 

Kapı Açma:19.30

Aktivite:20.30

 

Bilet fiyatları:

Kategori 1 – ₺649.00

Kategori 2 – ₺517,00

Kategori 3 – ₺429,00

Kategori 4 – ₺330.00

Kategori 5 – ₺275,00

 

POW // 11-12 EYLÜL // TURKCELL PLATİN SAHNE // 19.00

Büyük şehrin sokaklarında, apartmanların önünde, betonun artık göğü delmediği zamanlarda büyümüş bir kız. Handan, iyi bir ev hanımı anne ve titiz avukat bir babanın tek kızıdır. Anne babasıyla yaşadığı ev gibi sokaklarda, huzursuzluklarla büyümüş, kendi yolunu bulmuş bir genç kadın… Aklı, kalbi seslerle dolu; Uzaktan gelen bir melodi, kuşlar, rayların sesi, neşeli bir hediye paketinin hışırtısı, anne, baba, anneanne, teyze sesi… Sonra birden fazla ‘çıt’ sesi, farklı zamanlarda yankılanan, farklı konutların duvarlarında… Yetişkin bir hanım olarak karşımıza çıkan Handan. tanıştığımızda; uzun zamandır çocukluğundan günümüze bir hikayeye dalmış olacak. Handan’ın hafızasından çıkıp gelen annesi Feri’nin hikayesi 1960’lardan günümüze uzanan bir anlatıya yerleşiyor. Senaryosunu Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, birçok karakterle kesişen bu tek kişilik kadın oyunu, Hira Tekindor’un yönetmenliğinde Zerrin Tekindor’un performansıyla seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

 

Kapı Açma:18.30

Aktivite:19:00

 

Bilet fiyatları:

Kategori 1 – ₺484,00

Kategori 2 – ₺385,00

Kategori 3 – ₺242.00

 

SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ // 17-18 EYLÜL // TURKCELL SAHNESİ // 20.00

Doğu ve Batı, eski ve yeni, klasik ve çağdaş kutupların ortasında salınan Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümsüz eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü, sinema ve tiyatronun çağdaş bir uyarlaması olarak, Serkan Keskin’in onlarca farklı rolü üstlendiği bir oyunculuk şöleninde seyirciyle buluşuyor. görüntüler. Serdar Biliş yönetmenliğinde sahneye uyarlanan oyunun müziklerini Tuluğ Tırpan üstleniyor.

 

Kapı Açma:19.00  

Aktivite:20.00

 

Bilet fiyatları:

Kategori 1 – ₺590,00

Kategori 2 – ₺450,00

Kategori 3 – ₺310,00

Kategori 4 – ₺240,00

Kategori 5 – ₺150,00

 

SİRK ÇERÇEVELERİ VE BİZ // 18-19 EYLÜL // TURKCELL PLATİN SAHNE // 20.30

Mert Öner’in yönettiği, Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman’ın oynadığı Sam Shepard imzalı “Gerçek Batı”ya yeni bir bakış: Crickets, Pits and Biz. İki kardeş. Şehirli, eğitimli bir senarist. Ormana sığınan özgür ruhlu bir hırsız. Tıpkı ağaçta farklı mevsimlerde birbirini keşfeden ve birbirine dönüşen iki kardeşin hikayesi gibi. Kentin doğayla, sanatın ticaretle, eğitimin cehaletle, hayalin gerçekle savaşı. Peki hangisi daha zor, kalmak mı yoksa gitmek mi?

 

Kapı Açma:20.00

Aktivite:20.30

 

Bilet fiyatları;

Kategori 1 – ₺462,00

Kategori 2 – ₺330.00

Kategori 3 – ₺220,00

 

MAÇ SONUNDA // 19 EYLÜL // %100 STÜDYO // 19.00-21.00

30’lu yaşlarının başında bir plaza çalışanı olan Kerem, başarı hırsının, çocukluğunun ve küçük bir felaketten sonra ziyaret ettiği geçmişinin gölgesinde kendisiyle uzun ve derin bir hesaplaşmaya girişir. O soğuk İstanbul akşamında, kafasındaki sesleri susmaya bıraktığında, tüm çocukluğu kar taneleri gibi yere düşer. Kerem’in hayatı o gece bir maçın sonundadır. Güçlü PSM Yapım’ın Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın mali katkılarıyla tiyatro sahnelerine sunduğu, yönetmenliğini Kayhan Berkin’in yaptığı, senaryosunu Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, iste Kocaoğlu’nun oynadığı Kibritin Ucunda %100 seyircisiyle buluşuyor. Dönem boyunca stüdyo.

 

Kapı Açma:18.30 – 20.30

Aktivite:19.00 – 21.00

 

Bilet fiyatları; 

Genel Satış – ₺242.00

Öğrenci – ₺121,00

 

CİMRİ // 20 EYLÜL // TURKCELL SAHNESİ // 20.00

Semaver Kumpanya Moliere’nin ünlü oyunu “Cimri”yi Tansu Biçer’in yorumuyla ve Serkan Keskin’in çok konuşulan “Harpagon” performansıyla 7 sezondur seyirciyle buluşturuyor. Yeryüzündeki tüm canlıların en katı kalbi, en acımasızın en acımasızıdır. Hiçbir şey onun sevgisinden kuru, okşayışından kısır olamaz. Vermek o kadar zor ki, kimseye selam bile vermiyor, hatta alıyor; Tek başına alır…” Onu tanıyanlar Cimri’yi böyle tarif ederler… Kimdir bu Cimri? Nitekim söylendiği kadar zalim, katı yürekli, cimri ve kötü mü? böyle mi doğmuş sadece yazılı bir karakter mi çevremizde bir karakter var mı böyle bir insanla yaşamak nasıl olurdu 17. yüzyılda yaşamış fransız komedi yazarı moliere’nin ünlü eseri cimri’de , bir gruba bakıp bir genellemeye bakarak ortadaki pencereden birçok kişinin ve ailenin iç ve dış yapısına bakacak ve garip tesadüflere tanık olacaksınız.

 

Kapı Açma:19.30

Aktivite:20.00

 

Bilet fiyatları:

Kategori 1 – ₺385,00

Kategori 2 – ₺341,00

Kategori 3 – ₺297,00

Kategori 4 – ₺253,00

Kategori 5 – ₺198.00

 

KUM Zambakları // 20 EYLÜL // %100 STÜDYO // 21.00

Zorlu PSM Yapım’ın ortak yapım kapsamında hayata geçirdiği Kum Zambakları, sömestr boyunca %100 Studio’da seyircisini bekliyor. Kum Zambakları, insanlık tarihi boyunca çözülemeyen kadın-erkek ilişkisini hem gerçek, hem ironik hem de şiirsel boyutlarıyla ele alarak izleyiciyi bir yolculuğa çıkarıyor. Tutkulu aşkın şiiri ile ruhu dans ettiren müziğin bir araya geldiği bu oyun, çağdaş kent yaşamına sıkışan evli bir çiftin ilgi sürecine tanıklık etmemizi sağlıyor. Doğayı ve hayvanların doğal yaşamını yok eden insanlık ile erkek-dişi bağı üzerinden kendi aralarındaki çatışmayı eğlenceli bir dille tartışıyor. İzleyiciler, aşk ve şiddetin ortasında duygusal bir çalkantı yaşayan ve birbirlerini yok etmeye çalışan His ve Fikret’in hayatlarının farklı evrelerine tanık olurken, insanlığın doğa ile olan ilişkisini yeniden gözden geçiriyor.

 

Kapı Açılış: 20.30

Aktivite:21.00

 

Bilet fiyatları:

Genel Satış – ₺176.00

Balkon – Kısıtlı Manzara – ₺143,00

Öğrenci – ₺116,50

 

1923 // 23-24 EYLÜL // TURKCELL SAHNESİ // 19.00

Milli Mücadele Müzesi’ne okul gezisi sırasında kaybolan dört arkadaş bir anda kendilerini Mustafa Kemal’in Milli Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulurlar. Bandırma’yı sarsan dalgalardan TBMM’nin açılışına, Büyük Taarruz’dan Cumhuriyetin ilanına; Genci, yaşlısı, çocuğu, kadını, erkeği, isimsiz nice Cumhuriyet kahramanının yarattığı Milli Gayret serüvenini müzik, dans, mükemmel sahne tasarımı ve multimedya şov eşliğinde soluksuz izleyeceksiniz. 100 kişilik dev ekibin bu eşsiz performansını kaçırmayın.

 

  Kapı Açma:18.00

Aktivite:19.00

 

Bilet fiyatları:  

Kategori 1 – ₺895,00

Kategori 2 – ₺795,00

Kategori 3 – ₺675,00

Kategori 4 – ₺545.00

Kategori 5 – ₺375,00

Kategori 6 – ₺195,00

 

CANAVAR // 24 EYLÜL // %100 STÜDYO // 18.00

Küçük bir Anadolu kentine imza günü için gelen romancı Kemal Sönmez, yıllardır görmediği kuzenleri Aslı ve Derya’yı ziyaret eder. Kız kardeşler bu habersiz ziyarete hazırlıksız yakalanır. Kemal’in önerisiyle iki kız kardeş, yıllardır yemedikleri ve tanımını unuttukları aile yemeğini “Kapanış” yapmaya karar verirler. Yapmayı düşündüklerinden daha kolay, yemesi ise sandıklarından daha zor olan yemek hazırlanırken Kemal’in ziyaretinin asıl nedeni ortaya çıkar.

 

Kapı Açma:17.30

Aktivite:18.00

 

Bilet fiyatları:

Genel Satış – ₺308.00

Öğrenci – ₺165.00

 

Sıdıklı Kasaba MÜZİĞİ // 24-25 EYLÜL // TURKCELL PLATİN SAHNE // 20.30

Tony Ödüllü Broadway müzikali “Sıdıklı Kasaba Müzikali”, sömestr boyunca 27 kişilik ekibiyle Strong PSM Turkcell Platinum Sahne’de olacak. Greg Kotis ve Mark Hollman’ın yazdığı müzikalin yönetmenliğini Kayhan Berkin yapıyor. Settar Tanrıöğen ve Füsun Demirel gibi isimleri bir araya getiren müzikalde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Şefi Murat Kodallı liderliğinde canlı bir orkestra da yer alıyor. Dünyanın kuraklıkla mücadele ettiği bir dönemde; Halkın tuvalete erişimi de yine özel bir şirketin kontrolünde. Tuvalete girecek parası olmayanlar Sıdıklı Kasabasına gönderiliyor ve bir daha geri dönmüyor. Bu garip “sisteme” karşı isyanın başlangıcı sadece bir aşk kıvılcımı alır. MON’un yapımcılığını üstlendiği müzikal; yeni bir yorumla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

 

Kapı Açma:20.00

Aktivite:20.30

 

Bilet fiyatları:

Kategori 1 – ₺370,00

Kategori 2 – ₺280,00

 

BU KİM // 27 EYLÜL // TURKCELL PLATİN SAHNE // 20.30

Birlikte yetimhanede büyüyen Daphne ve Adam, bir gün sanal kimliklerinin çalındığını fark ederler. Çalıntı kimliklerle işlenen kabahatler hayatlarını karartmaya başlar. Tüm dünya kendilerini bir canavar sanırken onlar hayatlarını karartan bu büyük gizemi çözmeye karar verirler. Dünyaya kendilerini dinletebilecekler mi? Birbirlerine güvenebilirler mi? Ya da gerçek kimlikleri hiç var oldu mu? Oyunun yazarı Rose Leilani, büyük bir kumarhane zincirinin dijital teknolojilerinden sorumlu bir veri analistidir. “Kim Bu Ben” yazarın ilk ve tek oyunudur. Tiyatro İN’in “Anne” oyunundan sonra tercihi olan 2022 yapımı “Kim Bu Ben”; Küresel iklim krizi, pandemi, neoliberalizm, kişiselleştirme, dijitalleşme ve gözetim kapitalizminin kodlarıyla uğraşan aşk dolu bir suç gerilimi.

 

Kapı Açma:20.00

Aktivite:20.30

 

Bilet fiyatları:

Ön Satış / Kategori 1 – ₺330,00

Ön Satış / Kategori 2 – ₺242,00

 

OTOMATİK TURUNCU // 28 EYLÜL // TURKCELL SAHNESİ // 21.00

Suçun ve haksızlığın geçmişte kalacağı mükemmel insan modelini yaratmak için hiçbir insanın kalmadığı bir düzen hayal edin. Özgür irade olmadığında ahlaktan söz edilebilir mi? Gerekli bir temizlik, seçilmiş bir kötülükten daha mı iyidir? Seçimin ortadan kalktığı bir toplumda özgürlükten bahsedebilir miyiz? Kusursuz insanlardan oluşan eksiksiz bir toplum, istekleri ve seçenekleri olmayan otomatik makinelerden oluşan bir yığın değil midir? Tertip ve kötülük kavramlarını şiddet, hata ve ceza düzleminde değerlendirirken, Uygulama Sahnesi’nin suç işleyenin devlet tarafından rehabilite edilmesini ve sonuçlarını ele aldığı yeni eseri “Otomatik Portakal”; Alışılmadık varlıklarını sistem karşıtı bir yıkımda arayan, baskıcı toplumsal denetime boyun eğmeyen, var olan tüm dillerden sıyrılarak öğretilen tüm kuralları reddeden Alex ve çetesinin isyanı meselinde tüm bu soruları soruyor. yine rap müziğin kışkırtıcı dilinde, ‘şiddeti övme’ başkaldırılarının öyküsünde.

 

Kapı Açma:20.30

Aktivite:21.00

 

Bilet fiyatları:

Kategori 1 – ₺715,00

Kategori 2 – ₺605.00

Kategori 3 – ₺440,00

Kategori 4 – ₺330.00

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sisli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler